Bærheim Open – Finale

[box style=”full”]RTR10 Bærheim Open 14-15. September | Resultater[/box]

Finalen i Region Tour 2013 ble avholdt på Bærheim Golfpark, hvor 61 spillere stilte til start på en regnfylt Lørdagsmorgen. Starttidene var satt opp etter Order of Merit resultater, og lederballen bestod av Magnus Jepson (1), Marcus Eidelöf (2) og Arne Ravndal (3). Poeng i finalen er satt opp med Fedex Cup lignende system slik at alle som er i topp 4, vinner Order of Merit hvis de vinner finalen.

Magnus satte standarden med en bogeyfri runde på 66 slag (-6) på lørdagen, tangering av banerekorden, og ledet med hele 6 slag på Marcus. Arne Ravndal spilte ikke sitt beste, men kom sterkt tilbake på Søndag med en ny tangering av banerekorden på 66 slag, og endte til slutt på 3. plass.

Det var jenvt spill fra både Magnus og Marcus på søndag, hvor Marcus virkelig måtte gå for birdies, og lå kun 3 slag bak etter 14 hull på -3 for dagen. Magnus satt en monsterputt på hull 15 for birdie og økte til 4 slag ledelse. På hull 17 gikk det galt for Marcus sitt utslag som endte i vannhinderet, og det hele så ut til å være over. Men Magnus klarte ikke styre adrenalinet og fikk en “flyer” på inspillet som satt ballen 5cm fra O.B., og måtte ta en dropp for usbillbar. Et par dårlige chipper sørget for at det ble triple bogey, mens Marcus berget en bogey.

Da var det kun 2 slag forskjell før hull 18, hvor Marcus slo en perfekt drive og kunne nå greenen på to slag, men det ble desverre et dårlig slag som endte i høyre rough, og begge avsluttet med par.  Magnus tok dermed sin første etterlengtet seier for året, og vant Order of Merit sammenlagt tredje år på rad!

Magnus Jepson overrekker sjekk på 125.000kr til Barnekreftforeningen

Monter Challenge er en turnering som går over hele sesongen, hvor to hull per turnering er gjeldende. De 13 beste hullene blir satt sammen når sesongen er over, og det var Neil Fraser som ledet over Magnus Jepson. Men med sine to birdies på hull 11 på Bærheim, vant Magnus også Monter Challenge, med Neil Fraser på 2. plass, og Marcus Eidelöf på 3. plass.

Birdiekongen (sponset av Rogaland Custom Golf) var det også Magnus Jepson som ledet, og med sine 9 birdier så ble det seier her også. Alle som var med på Birdiekongen var med å støtte Barnekreftforeningen med 25 kr per birdie.

Lagkampen (sponset av Fredriks) er en turnering hvor de tre beste scorer fra hver klubb teller, og her var det Sandnes Golfklubb som tok en velfjortjent seier!