Resultater Jæren Open

Som i fjor så ble det avviklet turnering på Jæren i regn og vind, men det forhindret ikke tidvis meget bra golf, spesielt på søndag hvor regnbygene lot være. Banen var i meget god stand etter forholdene, og grønnere enn flere i distriktet etter den lange vinteren.

Det ble spennende i lederballen på Søndag, hvor Morten Hæraas hadde ledelse etter +2 på lørdag. Etter en litt nervøs åpning fra Morten var det åpent for de andre å henge på. Med en solid back nine av Jostein Kvaløy, ble Morten liggende ett slag bak med ett hull igjen å spille. Morten misset en kort birdie for å tangere Jostein på +5 totalt, men så viste endelig Jostein tegn til nerver når han 3-puttet siste hull, og det var duket for omspill.

Omspillet var satt opp til hull 1 to ganger, hull 2 og så hull 9. Første hull ble delt på bogey. Hull 1 skulle spilles igjen, og det ivrige publikum måtte vente i spenning mens Morten og Jostein trasket tilbake til teested. Etter misset green på inspill og to gode chipper, var det kun to drøye metersputter igjen. Morten satte press ved å senke putten, og desverre ble det hullkant på Jostein slik Morten sin første Region Tour seier var et faktum.

William Bertram fra Stavanger banket inn banerekord på søndag og snek seg inn på en solid 3. plass, kun 1 slag fra omspill.

En stor takk til Jæren Golfklubb og Turneringskomiteen ved Rune Vognsen for meget vel gjennomført turnering.

Scroll to Top