Region Tour Stavanger

[box style=”full”]RTR6 Region Tour Stavanger 29-30 Juni | Endelig Resultatliste[/box]

Hele 84 stykk var påmeldt til den første 18-hulls Region Tour på Stavanger Golfklubb, som er det høyeste så langt i år. Banen har slitt med den lange vinteren, og greenene har brukt tid på å komme seg, men alle var meget positivt overrasket over tilstanden på banen og greenene etter å ha spilt den.

På lørdag så var det et par ringrever som delte førsteplassen på +2. Per Berge spilte en solid runde og viser at “de gamle” fremdeles kan hevde seg i toppen. Den litt yngre, men eldrende lokale spilleren Tom Jarle Sunde gjorde også sin comeback med fem birdies på rad på front nine. Magnus Jepson fulgte tett bak på +4.

På Søndag fikk vi perfekt golfevær med skinnende sol og lite vind, men det hjalp lite på en vanskelig oppsatt bane. Det var høy frustrasjon blant spillerenene pga noen av pinneplasseringene på Søndag, der hull 7, 12, 15, 16 lignet hullplasseringene på den tidligere gøyale Surprise Open. I lederballen falt Per Berge og Tom Jarle Sunde ifra da flere putter misset hullkantene. Magnus Jepson spilte nervøst solid golf, med unntak av en 4-putt på hull syv og påfølgende dobbelbogey på hull 8.

Robel Berhane leverte -2 på front nine, men fikk scoren delvis ødelagt av et par bogeys og en dobbel på siste ni som ga en total score på +8. Det ga rom for Gøran Haglund til å kjøre en solid runde på +1 som ga en total på +6. Magnus Jepson lå på +7 etter sin dobbel på hull 8, men kjørte ni strake par og trengte en birdie på hull 18 for å tvinge playoff mot Gøran, men birdieputten snek forbi den tøffe pinneplasseringen, og Gøran tok dermed sin første seier på Region Tour i 2013!

Gøran tar dermed litt innpå Magnus og Neil Fraser på Order of Merit og Neil øker ledelsen på Monter Challenge. Stavanger tviholder på ledelse i Lagkampen foran Sandnes GK som haler innpå.

Vi ser fram mot neste Region Tour blir om en måned på Sola GK, som også er Kretsmesterskapet.

photo

Scroll to Top